Neljä suussasulavaa kahvimukikakkua – valmista minuutissa!

Ruoka · Terhi Piiroinen

Jälkiruokaa voi valmistaa nopeasti mikroaaltouunissa. Monet ovat kokeilleet kahvikupeissa valmistettavia kakkuja, mutta nyt jaamme kerralla neljä eri reseptiä. Jokaisen kakun valmistaminen kestää vain muutaman minuutin.

Mikäli haluaa nopeasti makeaa herkkua napaan, voi himon tyydyttää mikrossa valmistettavien kahvimukikakkujen avulla. Popsugar neuvoo Youtube-videolla herkkujen valmistamisen. Näitä on pakko kokeilla.

Kurpitsapiirakkamaustekakku: 5 ruokalusikallista vehnäjauhoja, 3 ruokalusikallista sokeria, 1/2 teelusikallista leivinjauhetta, 3 ruokalusikallista maitoa, 1/2 teelusikallista öljyä, 1 teelusikallinen kurpitsapiirakkamaustetta, 3 ruokalusikallista kurpitsahilloa tai survosta. Sekoita ja kuumenna mikrossa minuutti. Koristele kermavaahdolla.

Suklaakakku: 5 ruokalusikallista vehnäjauhoja, 1,5 ruokalusikallista öljyä, 1/2 teelusikallista leivinjauhetta, 1 ruokalusikallinen sokeria, 4 ruokalusikallista maitoa, 2 ruokalusikallista murskattuja grahamkeksejä. Sekoita ja lisää joukkoon 1 ruokalusikallinen keksimurua ja 2 ruokalusikallista suklaa muruja. Sekoita ja kuumenna mikrossa minuutti. Koristele vaahtokarkeilla, keskimuruilla ja suklaakastikkeella.

Valkosuklaakarpalokakku: 5 ruokalusikallista vehnäjauhoja, 4 ruokalusikallista sokeria, 1/2 teelusikallista leivinjauhetta, 1 ruokalusikallinen öljyä, 1 ruokalusikallinen sitruunamehua, 1 ruokalusikallinen maitoa, 12 pilkottua karpaloa. Sekoita ja kuumenna mikrossa minuutti. Koristele valkosuklaalla ja karpaloilla.

Suolatoffeeomenakakku: 4 ruokalusikallista sokeria, 5 ruokalusikallista vehnäjauhoja, 1/2 ruokalusikallista vettä, 1/2 teelusikallista leivinjauhetta, ripaus suolaa, 3 ruokalusikallista maitoa, 1/2 ruokalusikallista omenapiirakkamaustetta, 1/2 ruokalusikallista öljyä, 2 ruokalusikallista omenahilloa tai -survosta. Sekoita ja kuumenna mikrossa minuutti. Koristele jäätelöllä ja toffeekastikkeella.