Avaruustutkijan hurja väite: ”Maapallo tuhoutuu vuonna 2017”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Iso-Britannia on tunnettu myös niin sanotusta keltaisesta lehdistöstä, jonka artikkeleiden aiheet ovat melko korkealentoisia. Eilen yksi suurimmista, The Sun, uutisoi avaruustutkija David Meaden hurjasta väitteestä, joiden mukaan maapallo ja ihmiskunta voivat tuhoutua jo vuonna 2017.

Meade kertoo Planet X – The 2017 Arrival -kirjassaan maailmanlopun syylliseksi niin sanotun Yhdeksännen planeetan, Nibirun, josta tehtiin ensimmäiset havainnot vasta tammikuussa 2016 sen poikkeuksellisen pitkän lentoradan takia. Valtaosa tiedemiehistä on kuitenkin tyrmännyt väitteet koko Nibirun olemassaolosta, koska heidän mukaansa siitä ei ole tarpeeksi tieteellistä näyttöä.

Meade kuitenkin uskoo planeetan kohtaavan aurinkokuntamme vain 27 miljoonan vuoden välein ja aiheuttavan silloin katastrofaalista tuhoa myös Maassa. Meade epäilee Nibirun törmäävän maapalloon jo tänä vuonna yhdessä muiden sen kanssa matkaavien planeettojen kanssa.

Hieman vastaavasta asiasta on varoittanut aiemmin muun muassa Louisianan yliopiston tutkija Daniel Whitmire, jonka mukaan maapalloa on kohdannut tuho noin 26-27 miljoonan vuoden välein jo ainakin 250 miljoonan vuoden ajan. Myös Whitmiren mukaan Nibirun paluu saattaisi aiheuttaa Maahan massiivisen asteroidivyöryn, joka voisi tuhota kaiken elämän Maasta ihmiskunta mukaanlukien.