Uusi hämähäkkilaji löytyi – tuttu muoto Harry Potter -elokuvista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vielä tänä päivänäkin luonnosta löytyy välillä erikoisia uusia eläinlajeja. Nyt Mumbain tutkijat ovat löytäneet Intiassa uuden erikoisen hämähäkkilajin, joka muistuttaa muodoltaan todella paljon Harry Potter -elokuvista tuttua lajitteluhattua.

Lajitteluhattu nähdään Harry Potter -elokuvissa lajitteluseremoniassa. Hattu on alun perin velho Godrick Rohkelikon eli Godric Gryffindorin, jonka mukaan mukaan myös hämähäkki on nimetty Eriovixia gryffindori -nimellä. Hämähäkin outo ulkomuoto muistuttaa hattua sekä malliltaan että väriltään, minkä vuoksi nimi onkin lajille todella osuva.

Hämähäkkilajin edustajat ovat Times of India -lehden mukaan keskimäärin seitsemän millimetrin mittaisia. Hämähäkkilaji oli löytynyt kolmen tutkijan toimesta Kans-metsistä Karnatakan alueelta. Hämähäkin muoto johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että se auttaa hämähäkkia piiloutumaan pedoilta maastoutumalla kuivaneeksi lehdeksi.