Suomi valittiin matkakohteiden Top 10 -listalle Britanniassa: ”Lottovoitto syntyä Suomeen!”

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset eivät välttämättä näe etuoikeutettua asemaansa asua maassa, jossa on puhdas luonto, erinomainen koulutustaso ja järjettömän loistavat ihmisoikeudet. Matkaoppaita toteuttava brittifirma Rough Guides on listannut Suomen vuoden 2017 kiinnostavimpien matkakohteiden joukkoon.

Suomi on listan sijalla 8. Sivusto suosittelee lintukotoamme muun muassa siksi, että maassamme juhlitaan tänä vuonna satavuotiasta itsenäisyyttä lukuisilla tapahtumilla ja tempauksilla. Suomalainen taide ja muotoilu nousevat kehujen kärkipäähän, kuten myös lukuisat musiikkifestivaalit. Suomen kanssa samalla Rough Guidesin laatimalla listalla ovat paremmuusjärjestyksessä Intia, Skotlanti, Kanada, Uganda, Bolivia, Nicaragua, Portugali, Namibia ja Taiwan.

– Suomi on maineeltaan arvoituksellinen. Se on sekoitus pohjoismaista, venäläistä, länsimaista ja alkuperäiskansojen värittämää kulttuuria, joka on samaan aikaan lakoninen, hämmentävä ja viehättävä.