Lasten kuntopyörä myyntiin – vihjaako lasten olevan ylipainoisia?

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasten ja nuorten ylipaino ja liikunnan puute puhututtaa toistuvasti niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt leluyhtiö Fisher-Price on kehitellyt tuotteen, jolla se yrittää kannustaa lapsia liikkumisen iloihin modernilla tavalla.

Fisher-Pricen Think & Learn Smart Cycle on lapsille suunnattu kuntopyörä. Pyörän sarvien edessä on teline, johon voidaan asettaa tablettitietokone. Tarkoituksena on, että lapset voisivat yhdistää laitteella leikin, oppimisen ja kuntoilun.

Lasten kuntopyörä herättää tietenkin monille kysymyksen siitä, pitäisikö lapsia patistaa kuntoilemaan mielummin ulkona kuin sisätiloissa. Yhtiön tutkimuksen mukaan alle kouluikäiset lapset kuitenkin käyttävät noin 21 prosenttia leikkiajastaan elektronisten laitteiden parissa.

Digital Trends -sivuston mukaan Fisher-Pricen älypyörä ilmestyy markkinoille syksyllä 2017 noin 140 euron hintalapulla varustettuna.

Fisher-Price