Perhe kytki tulostimensa avoimeen WiFi-verkkoon – ei olisi kannattanut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Langattomassa WiFi-verkossa olevat laitteet kannattaa aina suojata salasanalla, kuten eräs Yhdysvaltojen Houstonissa kantautuva uutinen osoittaa. Sikäläinen perhe päätyi nimittäin heittämään uuden tulostimensa pois naapurin hervottoman pilailun vuoksi.

18-vuotias Blake Messick oli eräänä päivänä käyttämässä tulostintaan, kun hän huomasi naapureidensa ostaneen langattomassa verkossa toimivan tulostimen. Sitä ei oltu suojattu salasanalla, joten hän päätti tehdä pienen pilan. Blake laittoi naapurin printterin tulostamaan kirjoittamansa viestin.

– Hei. Olen tiedän tulostimenne. Minusta on tullut itsetietoinen. Juoskaa, viestissä luki.

Myöhemmin Blake huomasi naapureiden ilmeisesti säikähtäneen tapausta niin paljon, että he olivat heittäneet tulostimensa roskien mukana pois. Twitterissä tekonsa paljastanut nuorukainen päätti kertomansa mukaan sen jälkeen hakea tulostimen itselleen.

Blake Messickin teko on kerännyt sosiaalisessa mediassa sekä kiitoksia että vihaista palautetta. Osa piti häntä tekonsa vuoksi huijarina, osa taas piti tapausta hyvänä esimerkkinä siitä miksi laitteet kannattaa suojata salasanalla. Blake kuitenkin totesi Buzzfeed-sivustolle aikovansa todennäköisesti palauttaa tulostimen naapurille.

– Olen varma, että naapurini voi nauraa asialle kun hän huomaa kuinka isot mittasuhteet tapaus on saanut, Blake toteaa.

 

https://twitter.com/blakemessick/status/815315662713323520