Tutkijat vastaanottaneet 18 mystistä radiosignaalia avaruudesta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna paljastui, että avaruustutkijat olivat vastaanottaneet avaruuden syövereistä uusia mielenkiintoisia signaaleja, ja nyt tutkijat ovat kertoneet toisesta merkittävästä tapauksesta. Lehden mukaan tutkijat ovat nimittäin vastaanottaneet yhteensä 18 nopeaa ja voimakasta radiopursketta, joista ensimmäinen kuultiin jo vuonna 2007.

Mystisiä FRB-radiosignaaleja (Fast Radio Bursts) on vastaanotettu muun muassa Yhdysvaltojen San Agustinissa ja Australian Parkesissa sijaitsevilla tutkimusasemilla. FRB-signaalit ovat hyvin lyhyitä, sillä he kestävät jopa alle millisekunnin ajan. Samasta suunnasta tulee myös toinen jatkuvampi ja huomattavasti heikompi radiosignaali.

Nyt tutkijat ovat onnistuneet paikallistamaan signaalien suunnan. Signaalien uskotaan tulevan pieneltä FRB 121102 -nimiseltä kääpiöplaneetalta kolmen miljardin valovuoden päästä. Voimakkaiden ja heikkojen signaalien lähtöpisteiden välillä voi olla jopa 100 valovuoden ero, eli ne eivät välttämättä tule samasta lähteestä.

Vielä toistaiseksi kukaan ei kuitenkaan tiedä mistä lähteestä radiopurskeet ovat peräisin ja minkä mukaan ne on aikataulutettu. Arvelut signaalien lähteestä vaihtelevat toisesta sivilisaatiosta kuolevaan tähteen ja mustaan aukkoon. Yksi signaaleista on toistunut useaan kertaan. Asiasta uutisoi tiedejulkaisu Nature and Astrophysical Journal Letters.