Vuoden 2016 eniten laittomasti ladatut elokuvat listattiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvia ja sarjoja ladataan edelleen runsain määrin laittomasti, vaikka piratismia vastaan on yritetty taistella esimerkiksi sulkemalla torrent-sivustoja. Nyt TorrentFreak on paljastanut viime vuoden eniten piratisoidut elokuvat.

Eniten laittomia latauksia kerännyt elokuva vuonna 2016 oli supersankarielokuvaa ja mustaa komediaa yhdistellyt Deadpool. Ryan Goslingin tähdittämä elokuva oli menestys myös lippuluukulla, ja se nousikin yhdeksi kaikkien aikojen menestyneimmistä Yhdysvalloissa k-17 -ikärajan saaneista elokuvista.

Toiselle ja kolmannelle sijalle nousivat niin ikään supersankareiden vastoinkäymisistä kertovat Batman v Superman: Dawn of Justice ja Captain America: Civil War. Neljänneksi eniten piratisoitu elokuva oli Star Wars: The Force Awakens. Viidenneksi päätyi X-Men: Apocalypse.

Kärkikymmenikössä pintansa pitivät muutenkin ison budjetin toimintaelokuvat. Poikkeuksia edustivat yhdeksännellä sijalla oleva Pixarin Doria etsiämässä ja kymmeneneksi eniten laittomasti ladattu The Revenant.

 

Torrentfreak