Härski nettihuijaus Apple-käyttäjille – monet suomalaiset jo langenneet!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia on viime aikoina piinattu monenlaisilla nettihuijauksilla, joille lähes kaikille on yhteistä luottokorttien tai verkkopankin tietojen kalastelu. Eri pankkien nimissä tehtyjen huijausten lisäksi nyt leviää valtavalla voimalla Apple-käyttäjille suunnattu Apple ID -huijaus.

Sähköpostitse leviävässä huijauksessa väitetään melko uskottavan oloisessa viestissä, että käyttäjän Apple-käyttäjätunnuksella on kirjauduttu toisaalla Facetime-palveluun. Mikäli käyttäjä ei ole itse tehnyt sitä, tulee hänen muuttaa ensi tilassa Apple-tilinsä salasana.

Kuva: Stara

Linkin takana on kuitenkin todellisuudessa Applen sijaan huijarisivusto, joka on onnistunut tähän mennessä saamaan jopa satojen suomalaisten tiedot käsiinsä. Eräs hyväksi havaittu keino välttää huijatuksi tuleminen on tarkistaa lähettäjän osoite.

Tässä huijauskampajassa on käytetty satoja eri osoitteita, mutta Staran tietojen mukaan ne ovat olleet ainakin pääasiassa muita kuin Applen osoitteita. Kannattaa kuitenkin huomioida, että myös lähettäjän osoite on mahdollista väärentää.