Teini söi viisi vuotta hiuksiaan – vatsasta löytyi valtava karvapallo

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Intialaiseen Punen kaupungin Shreen sairaalaan toimitettiin taannoin 17-vuotias tyttö, joka ei pystynyt syömään tai kävelemään. Hän valitti kovia vatsakipuja. Lääkärit löysivät teinitytön vatsasta kilon kokoisen köntin hiuksia.

Intialainen teini oli syönyt hiuksia 12-vuotiaasta saakka. Hän repi hiukset ensin päästään ja nieli ne. Lopulta hiukset olivat tukkineet koko vatsalaukun ja huolestuneet vanhemmat veivät lapsensa lääkäriin. Selvisi, että teinin vatsalaukussa oli yli kilon kokoinen karvapallo, jonka halkaisija oli 17 senttimetriä.

Hiuskertymä poistettiin kirurgisesti ja teinillä todettiin Rapunzelin oireyhtymä. Daily Mailin mukaan maailmassa on todettu noi 120 tapausta, jossa henkilö sairastaa Rapunzelin oireyhtymää. Yleisimmin oireyhtymää sairastaa psyykkisesti epävakaa nainen, joka tarvitsee psykiatrista hoitoa ongelmaan.