Vältä tätä suosikkiruokaa treffeillä – pilaa helposti deittitunnelman

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kaunotar ja kulkuri -elokuvassa on kohtaus, jossa ensisilmäyksellä rakastuneet koirat syövät yhteiseltä spagettilautaselta. Todellisuudessa nauhamakaroni on kaikkea muuta kuin treffeille sopivaa ruokaa.

Deitti-illalliselle mennessä kannattaa miettiä sopivaa ateriaa jo etukäteen. Uusia makuja testaileva herättää usein vastakumppanin mielenkiinnon nopeasti, etenkin, jos hän ei itsekään edusta nirsoa ruokailijatyyppiä. Yksi asia mitä treffeillä ei kuitenkaan kannata syödä on spagetti.

Sen lisäksi, että spagetin syöminen on sotkuista, saattaa se tärvellä päällä olevat vaatteet tomaattikastiketta ympäriinsä roiskuttaen. Lautasliinoja kuluu runsaasti, kun joutuu pyyhkimään suupieliään jokaisen haarukallisen jälkeen. Nauhamakaroni tekee syömisestä kömpelön näköistä, kun pasta valuu haarukan raoista takaisin lautaselle.

Spagettiruoat ovat yleensä täynnä yrttejä, jotka jäävät kivasti koristamaan purukalustoa. Hymyile siinä sitten kauniisti oreganobiitit jokaisessa hampaanvälissä.

Italialaistyylisissä annoksissa on usein myös valkosipulia, joka on riskiveto treffeillä. Spagettiannoksen kylkiäisenä tarjoillaan yleensä lisää hiilihydraattipitoisia ruokia, kuten leipää. Raskas annos saa ruokailijan väsyneeksi ja pasta voi kaiken hyvän lisäksi turvottaa vatsan seutua ikävästi.

• Happy National Spaghetti Day • House Made Spaghetti All’Amatriciana (Taster: @thescrewballgirl)

A photo posted by TasteToronto™ (@tastetoronto) on