Uutuuslaite minimoi pierujen määrän – selvittää vatsavaivat

Digi Ruoka Terveys · Annukka Heikkilä

FoodMarble-nimisen yrityksen mukaan onnellisuus koostuu siitä, että pankkitilillä on sopivasti katetta, saa hyvää ruokaa ja ruoansulatus toimii hyvin. Jälkimmäisen onnen tuojan suhteen yritys lupaakin auttaa ihmisiä saamaan paremman ja toimivamman ruoansulatuksen.

Erilaiset ruoat sopivat eri ihmisille poikkeavilla tavoilla. Osa ruoista aiheuttaa toiselle vatsavaivoja ja osa närästystä. FoodMarble-nimisen yrityksen kehittelemä AIRE-laite pyrkii löytämään hengitystestien avulla ihmisille ne raaka-aineet, jotka eivät sovi heidän vatsalleen ja ruoansulatukselleen. Laitteen avulla ihmiset siis oppivat välttämään huonoja raaka-aineita ja saavuttavat paremman olon.

AIRE-niminen laite analysoi hengityksestä erilaisten raaka-aineiden syömisen jälkeen mitkä ruoat eivät sovi henkilön ruoansulatukselle. Laite on antanut apua ihmisille, joiden riesana on ollut vatsavaiva, jonka syytä lääkärit eivät ole pystyneet selvittämään testien tai tiukennettujen ruokavalioidenkaan avulla.