Koulun vesihanasta tuli keltaista vettä – kuvan jakanut tyttö erotettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Michiganissa asuva teinityttö päätyi otsikoihin, kun hänet erotettiin väliaikaisesti koulusta. Erottamisen syy oli vähintäänkin erikoinen. Westlandin John Glennin lukiossa opiskeleva Hazel Juco huomasi vesihanan veden olevan kellertävän väristä. Hän jakoi kuvan siitä Twitterissä.

– Toivoin jonkun näkevän sen ja auttavan meitä. Koulumme kärsii selkeästi rahapulasta, Hazel kuvailee WXYZ Detroit -uuttissivustolle.

Pian kuvan jakamisen jälkeen tyttö sai kuulla olevansa erotettu. Koulun henkilökunnan mukaan syynä oli elektronisen laitteen epäasiallinen käyttö vessassa. Hazel uskoo rangaistuksen johtuneen siitä, että hän paljasti ongelman oppilaitoksessa.

– Jokainen tyttö ottaa selfieitä vessassa ja laittaa ne profiilikuvakseen. Kukaan ei ole joutunut siitä ongelmiin, Hazel kuvailee.

Tytön koulukaverit alkoivat protestoimaan erottamista vastaan jakamalla kymmeniä kuvia oppilaitoksen vessoista. Pian tieto asiasta päätyi myös paikallisen koulutarkastaja Michele Harmalan korviin. Lopulta keltaisen veden syynä ollut viallinen putki korjattiin.

– Rangaistus oli epäasiallinen. Aion pitää huolen siitä, että rangaistus poistetaan oppilaan tiedoista, Harmala kertoo.