NASA: Voimakas hiukkaspurkaus Auringosta lähestyy Maata – katseet taivaalle!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on ilmoittanut Auringossa tapahtuneesta poikkeuksellisesta tilanteesta, jossa sen koronasta on lähtenyt kuluneen viikon aikana voimakkaita hiukkasvirtauksia, eli aurinkotuulia, kohti maapalloa.

Hiukkaset tulevat mitä todennäköisimmin aiheuttamaan Maan ilmakehään saakka päästyään tavallista voimakkaampia revontulia. Suomessa on viime viikkoina nähty tavallista upeampia revontulia, mutta Yhdysvaltojen avaruushallinnon mukaan vielä upeampia on mahdollisesti luvassa.

Tänä yönä Suomessa kannattaa siis suunnata katseet taivaalle, jos taivas näyttää olevan pilvetön. Spaceweatherin ennusteen mukaan Vaasan pohjoispuolisessa Suomessa paljaalla silmällä nähtävien revontulien mahdollisuus on peräti 50 prosenttia.

SpaceWeatherin revontuliennuste ensi yöksi.