Leo-Pekka Tähti ohitti Patrik Laineen – ennakkosuosikki Vuoden urheilijaksi

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

17. tammikuuta 2017 järjestettävässä Urheilugaalassa palkitaan jälleen Suomen vuoden 2016 urheilijat ja urheilusuoritukset. Parhaillaan spekulaatiot Vuoden Urheilija -palkinnon saajasta käyvät kuumina, ja asiasta on urheiluväellä lukemattomia toinen toistaan jyrkempiä mielipiteitä.

Äskettäin loukkaantunut NHL-jääkiekkotähti Patrik Laine on monissa spekulaatioissa asetettu arvostetun tittelin suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Eräs kansainvälinen vedonlyöntiyhtiö on nyt kuitenkin ilmoittanut, että sen asiantuntijoiden näkemysten mukaan Laine ei tule titteliä tänä vuonna saamaan.

Sen sijaan yhtiö nostaa Vuoden Urheilija 2016 -palkinnon ennakkosuosikiksi vammaisurheilija Leo-Pekka Tähden. Patrik Laine ei yllä vielä toisellekaan sijalle, jossa komeilee ATP-maailmanlistan kärkipäähän noussut tennistähti Henri Kontinen. NHL-suurlupaus Laine on kuitenkin sijalla kolme. Muita potentiaalisia ehdokkaita vedonlyöntiyhtiön mukaan ovat Mira Potkonen ja Lotta Lepistö.

– Kontinen ja Laine tullevat saamaan urheilutoimittajien äänestyksessä runsaasti ykköstiloja, mutta nähtäväksi jää, riittävätkö ne voittoon. Asetelma on joka tapauksessa sellainen, että yksittäisten toimittajien listoissa voi olla poikkeuksellisen paljon taktikointia ja arvovalintoihin perustuvia kannanottoja. Tämä tekee äänestyksestä yllätyksellisen, iGaming-asiantuntija Juha Kvist kertoo.