Ikävä paljastus suomalaisten seksielämästä: ”Joka toinen kuukausi tai harvemmin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

RFSU on teettänyt tutkimuksen, jonka mukaan jopa 20 prosenttia suomalaisista harrastaa seksiä vain joka toinen kuukausi tai harvemmin. Vähentynyt seksuaalinen halukkuus on lisääntynyt myös muualla Pohjoismaissa. Usein haluttomuuden takana on stressiä ja kiirettä, mutta myös fyysisiä vaivoja.

Suurimmat syyt halujen vähentymiseen olivat kuitenkin väsymys ja stressi. Tutkimuksen mukaan suomalaisnaisista jopa 51 prosenttia kokee haluttomuutta. Miehillä vastaava prosentti on 29.

Huolestuttavan tilanteesta tekee, ettei haluttomuudelle tehdä mitään. 47 prosenttia vastanneista naisista ja 53 prosenttia vastanneista miehistä, kertoi jättävänsä ongelman huomioimatta.

Pohjoismaisen seksuaalisen käyttäytymisen tutkimuksen toteutti ruotsalainen tutkimusyritys GfK Norm. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena ja se toteutettiin kesäkuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1.049 iältään 30-70-vuotiasta suomalaista.