Volkswagenilta itseohjaava konseptiautoa – hippipakun uusi tuleminen!

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikki tuntevat Volkswagenin mikrobussin, eli tuttavallisemmin hippipakun. Automalli säilytti suosionsa vuosikymmenten ajan, kunnes viimeiset VW Kombit valmistettiin Brasiliassa vuonna 2013.

Nyt Volkswagen suunnittelee Engadget-sivuston mukaan mikrobussien toista tulemista. Yhtiö esitteli Detroitin Auto Show -tapatumassa I.D. Buzz -nimistä konseptiautoaan, joka on klassisen automallin 2010-luvulle päivitetty versio.

I.D. Buzz muistuttaa ulkonäöltään modernimpaa versiota perinteisestä hippipakusta. Toisin kuin edeltäjänsä, I.D. Buzz on kuitenkin itseohjaavalla ominaisuudella varustettu nelivetoinen  sähköauto. Ajoneuvo saa virtansa kahdesta 369 hevosvoiman moottorista.

Auton ohjaamossa on heijastusnäyttö, kosketusherkkä ratti ja niin kutsuttu I.D. Box, joka toimii sekä auton kontrollipaneelina että irrotettavana Bluetooth-äänijärjestelmänä. Kun auton itseohjaava ominaisuus asetetaan päälle, kääntyvät etupenkit ympäri ja I.D. Box siirtyy auton takaosaan.