Koira osaa pyytää kauniisti herkkuja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkossa on nähty jo useampia hauskoja videoita, joissa koirat kommunikoivat omistajiensa kanssa ja oppivat jopa sanomaan puheenkaltaisella ääntelyllä oikealta kuulostavia sanoja. Nyt suloinen Dethan-niminen koira näyttää videolla miten ihminen saadaan antamaan herkkuja.

Viisivuotias melko isokokoinen Dethan on sekoitus landseeria ja newfoundlandinkoiraa. Dethan on oppinut kommunikoimaan omistajansa kanssa erikoisella äänellä, joka muistuttaa murinaa ja ihmisten puhetta. Lähes aina tätä ääntelyä käyttäessään Dethan yrittää sanoa miehelle, että se haluaa keksin.

Videolla Dethan saa lopulta kaksi keksiä kun se osaa hienosti vastata miehelle kahden ääntelyn avulla haluamansa keksimäärän. Dethanin seikkailuja voi seurata koiran omalla Sir Dethan -nimisellä YouTube-kanavalla, jonne sen omistaja päivittää koirasta hauskoja videoita.