Yliopistoon kokonainen kurssi hiphop-duo Outkastille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Outkast lukeutuu kaikkien aikojen suosituimpiin Yhdysvaltojen eteläosista ponnistaviin hiphop-kokoonpanoihin. Duo on niin suuressa arvossa Georgian osavaltiossa, että paikallinen yliopisto tarjoaa jo kokonaan Outkastille pyhitettyä kurssia.

Armstrong State Universityn kielen, kirjallisuuden ja filosofian laitoksella opettava tohtori Regina Bradley alkaa pitämään Outkast ja etelän hiphopin nousu -nimistä kurssia. Sen tavoitteena on johdattaa opiskelijat Andre 3000:n ja Big Boin ajatuksiin Yhdysvaltojen eteläosista ja siellä elämisestä.

Vulture-sivuston mukaan kurssilla kuunnellaan ja analysoidaan Outkastin ja muiden aihepiiriin liittyvien hiphop-artistien levyjä. Tällä tavoin tutkitaan, kuinka musiikkia voidaan käyttää poliittisen ilmaisun välineenä.

Outkastin Big Boi suhtautuu ideaan kurssista innolla. The Fader -sivuston mukaan hän kertoo olevansa otettu kunniasta, erityisesti siksi että hän on itsekin kotoisin Savannahista jossa Armstrongin yliopisto sijaitsee.