Google Trips on matkailijan tehokas apulainen – myös ilman verkkoyhteyttä

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimet ja erityisesti niiden karttapalvelut ovat helpottaneet matkailijoiden elämää huomattavasti. Monista sovelluksista ei kuitenkaan ole suurta apua ilman verkkoyhteyttä, ja sen pitäminen päällä ulkomailla voi tulla kalliiksi.

Google on lanseerannut uuden Trips-sovelluksen, joka on kuin taskuun mahtuva henkilökohtainen matkaopas. Sovellus kerää kaikki matkaan liittyvät suunnitelmat, kuten lentojen ja hotellien tiedot, suoraan käyttäjän Gmail-tililtä. Se myös antaa henkilökohtaisia suosituksia matkakohteena toimivasta kaupungista Google-historian perusteella.

Google Tripsiin koostetut matkasuunnitelmat on mahdollista ladata kokonaan omaan puhelimeensa. Näin ollen niiden tarkasteluun ja reittien selvittämiseen ei tarvita lainkaan verkkoyhteyttä. Sovellus on siis erittäin käytännöllinen tilanteissa, joissa esimerkiksi ilmaista wi-fi -yhteyttä ei ole saatavilla. Google Trips on saatavilla iOS ja Android -laitteille. Sovelluksessa on toistaiseksi tiedot 200 kaupungista ympäri maailmaa.