ESS: Hollolassa myydään irtokarkkeja takavuosien tyyliin: ”Markalla merkkareita”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat paitsi kahvi- myös irtokarkkikansaa. Nykyisin irtomakeiset kerätään pussiin ja sen jälkeen pussi punnitaan hinnan määrittämiseksi painon mukaan. Vielä 30 vuotta sitten irtomakeisia myytiin kuitenkin vielä kappaleittain, ja yleinen tapa oli kertoa myyjälle esimerkiksi ”Markalla merkkareita”.

Nyt Etelä-Suomen Sanomat kertoo, että Hollolan uimahallissa on palattu tähän samaan takavuosien tyyliin. Siellä nimittäin makeistilaus kerrotaan myyjälle aivan kuin aikoinaan, eli joko kappalemäärän tai rahamäärän mukaan.

Muistatko sinä vielä tämän nostalgisen tavan ostaa karkkia? Perinteistä on pidetty kiinni ainakin Hollolan Uimahallin kahvilassa, jossa vanhanaikainen karkinmyyntimenetelmä elää yhä. Etelä-Suomen Sanomien haastattelema, uimahallin kahvilassa työskentelevä Milla Kuitunen kertoo perinteisen karkinostotavan olevan hyvää harjoitusta lapsille.

– Karkkien osto tällä tavalla on lapsille hyvä tapa opetella rahankäyttöä ja valintojen tekemistä. Tämä meidän karkkihyllymme on se alkuperäinen, joka on ollut täällä käytössä kahvion avaamisesta asti, kahvilan työntekijä Milla Kuitunen kertoi lehdelle.