Kartta paljastaa – näissä maissa kulutetaan eniten alkoholia

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten alkoholinkäyttö puhututtaa usein mediassa, mutta kuinka se todellisuudessa vertautuu muihin maihin? Tästä osviittaa antaa verkossa julkaistu kartta.

Vouchercloud julkaisi sivuillaan kartan ja infografiikan, josta selviää kuinka paljon missäkin maassa kulutetaan alkoholia. Ne perustuvat maailman terveysjärjestö W.H.O.:n tietoihin.

Eniten alkoholia kulutetaan Moldovassa, jossa sitä nautitaan keskimäärin 17.4 litraa per henkilö. Itä-Euroopan maat sijoittuvat muutenkin kärkipäähän. Toisella sijalla on Valko-Venäjä, kolmannella Liettua, neljännellä Venäjä ja viidennellä Tsekki.

Suomessa ei listan perusteella juoda aivan niin paljon kuin usein ehkä kuvitellaan. Kotimaamme sijoittuu silti 18. sijalla kahdenkymmenen eniten alkoholia kuluttavan maan joukkoon. Suomea enemmän väkijuomia menee esimerkiksi Iso-Britanniassa, Unkarissa, Portugalissa ja Australiassa.

 

Vouchercloud
Vouchercloud