Nainen hoitaa kaltoinkohdeltuja apinoita – kuin omia lapsiaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pinky Janota -niminen nainen on kahden lapsen ja kuuden apinan äiti. Janota hoitaa, ruokkii ja kasvattaa apinoita kuin omia lapsiaan. Hän myös ajattelee apinoiden olevan pikemminkin lapsia kuin lemmikkejä, ja laittaa eläinten tarpeet aina omiensa edelle.

53-vuotias Pinky Janota käyttää päivänsä huolehtimalla pelastetuista ja kaltoinkohdelluista apinoista. Apinat on nimetty kosmetiikka-alan yritysten mukaan muun muassa nimillä Avon, L’Oreal, Maybelline ja Max. Janota vaihtaa apinoiden vaipat, kylvettää ja puettaa apinat, ja myös syöttää niitä apinoiden istuessa pöydän ääressä korkealla syöttötuolilla.

Pinky Janota opettaa apinoille päivittäin myös viittomakieltä, että ne voisivat helpommin kommunikoida hoitajiensa ja muiden ihmisten kanssa. Janota ei voisi enää kuvitellakaan tekevänsä mitään muuta elämällään kuin käyttämällä sen apinoista huolehtimiseen ja eläinten pelastamiseen.