Shawshank Redemption sai uuden parodialopun: Barack Obama ja Joe Biden päätähtinä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman parhaaksi elokuvaksi useita kertoja äänestetty Shawshank Redemption on saanut uuden ajankohtaisen loppukohtauksen. Klassikkoelokuva on nimittäin nyt saanut päätähdikseen presidentti Barack Obaman ja varapresidentti Joe Bidenin, joiden kausi vallankahvassa on päättymässä.

Aiemmin tällä viikolla Obama kehui Bideniä erittäin vuolaasti ja myönsi tälle Yhdysvaltojen korkeimman siviileille myönnettävän arvomerkin. Se sai monet vitsailemaan miesten välisistä poikkeuksellisen lämpimistä bromance-väleistä, joten nyt nähtävä Todd Spencen uudelleen editoima video lukeutuu tuohon samaan sarjaan.

Suomessa elokuvan nimi Shawshank Redemption on jostain syystä käännetty muotoon Rita Hayward, avain pakoon. Monien elokuvaharrastajien mielestä nimi on yksi elokuvahistorian huonoimmista ja kaiken lisäksi se paljastaa liikaa elokuvan tapahtumista. Siksi Staran toimitus käyttää mieluummin elokuvan oikeaa ja alkuperäistä nimeä suomalaisen sijaan.