Leo-Pekka Tähti on Vuoden urheilija – Patrik Laineelle kaksi omaa pystiä!

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään järjestettävässä Urheilugaalassa palkitaan tänään Suomen vuoden 2016 urheilijat ja urheilusuoritukset. Illan odotetuin palkinto oli luonnollisesti Vuoden Urheilija, jonka saajaa spekuloitiin kovasti jo etukäteen. Hetki sitten paljastui mitkä spekulaatioista pitivät paikkansa.

Aiemmin rannalle jäänyt Leo-Pekka Tähti oli tänä vuonna yksi selvimmistä ennakkosuosikeista. Tähden lisäksi muita ennakkosuosikkeja olivat NHL-jääkiekkotähti Patrik Laine, tennistähti Henri Kontinen sekä Mira Potkonen ja Lotta Lepistö.

Vuoden urheilija 2016 -tittelin sai viimein vuosien odotuksen jälkeen Leo-Pekka Tähti, joka on ollut ehdolla jo useita kertoja. Tunteikkaassa kiitospuheessaan Tähti muisti läheisiään ja taustavoimiaan sekä Suomen Paraolympiakomiteaa.

– Kaikki on mahdollista, kun vaan tekee asioita ja toteuttaa niitä unelmia, kuten minä olen tehnyt, Leo-Pekka Tähti kommentoi.

NHL-jääkiekkotähti Patrik Laine on sekä Vuoden tulokas 2016 että Vuoden nuori urheilija 2016. Hän lähetti tervehdyksensä yleisölle videon välityksellä Yhdysvalloista, koska ei itse päässyt NHL-kiireidensä johdosta paikalle noutamaan palkintoa. Palkinnot saapuivat Laineen puolesta noutamaan Teemu Haka ja Harri Laine.

Urheilun Hall of Fameen nostettiin tänään Kaarina Kari ja Pekka Tiilikainen sekä Tomi Poikolainen, Tanja Poutiainen-Rinne ja Veikko Kankkonen. Urheilun taustavoima -erikoispalkinnon sai postuumisti Aki Hintsa. Urheilun lähettiläänä palkittiin Kimi Räikkönen. Vuoden joukkue oli jääkiekon nuorten U20-kultajoukkue.