Perheenäidin pysäyttävä somepäivitys: ”Kotiäiti ei tee töitä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perheenäidit tekevät ympäri vuorokauden tärkeää työtä, vaikka uurastaminen ei aina näy ulospäin. Kulissien takana tilanne voi kuitenkin olla jotain mitä harva – varsinkaan lapseton – ymmärtää. Nyt erään perheenäidin Facebook-päivityksestä on tullut jättihitti.

Ryshell Castleberry on kirjoittanut auki kuvitteellisen keskustelun aviomiehen ja psykologin välillä. Keskustelussa mies kertoo, ettei hänen vaimonsa tee töitä, koska tämä on kotirouva. Keskustelun edetessä kuitenkin selviää pala palalta, että kotiäitinä vaimo tekeekin lopulta töitä lähes ympäri vuorokauden.

– Vaimo herää aikaisin, koska hänen täytyy organisoida lounas lapsille ja varmistaa, että he ovat hyvin puettuja ja hiukset kammattuja, ovatko he syöneet aamiaisensa, pesseet hampaansa ja ottaneet mukaan koulutarvikkeensa. Sitten hän herää vauvan kanssa ja vaihtaa vaipan ja vaatteet. Sitten hän imettää ja tekee pikkupurtavaa, tarinan mies kertoo psykologille.

– Illalla vaimo tekee illallisen lapsille ja minulle. Sitten hän varmistaa, että lapset ovat pukeneet pyjamat ja valmistelee heidät nukkumaan, tarkistaa vauvalla on puhdas vaippa, antaa hänelle lämmintä maitoa ja varmistaa, että kaikki ovat harjanneet hampaansa. Yöllä hän heräilee imettämään ja vaihtamaan tarvittaessa vaipan, koska hänen ei tarvitse seuraavana päivänä töihin.

Samanlainen päivärutiini on miljoonilla naisilla ympäri maailmaa. Lopuksi perheenäiti julkaisee pitkän listan ammateista, joita hän päivittäin harjoittaa. Kuin pisteeksi iin päälle Castleberry on lisännyt päivitykseensä Ricky Mujican teoksen Multitasking, jossa yläosattomissa oleva perheenäiti meikkaa kylpyhuoneessa ja imettää samalla tytärtään.

Päivitys on julkaistu jo maaliskuussa 2016, mutta nyt tammikuussa 2017 se on yllättäen lähtenyt leviämään räjähdysmäisesti sosiaalisessa mediassa. Päivityksestä on tykätty jo yli 650.000 kertaa ja ja se on jaettu 320.000 kertaa.