Vauvojen suosikkilelujen sisältä löytyi hometta – myynnissä myös Suomessa!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Luonnonkumista valmistetut Sophie la Girafet ovat maailman suosituimpia vauvojen puruleluja. Nyt amerikkalaisäidit ovat järkyttyneet löytäessään purulelujensa sisältä mustaa hometta. Tuotetta myydään 70 eri maassa ja sitä on myyty pitkään myös Suomessa.

Lähes kaikki suomalaiset äidit ja isät tunnistavat suloisen kirahvihahmon, Sophie la Girafen, jota on mainostettu turvalliseksi valinnaksi lapselle. Lelu on valmistettu käsin Euroopassa luonnonkumista. Sen maalaamisessa on käytetty ainoastaan ruokapigmenttien väriaineita.

Good House Keeping -blogissa varoitetaan vanhempia, että puristettava purulelu saattaa kasvattaa hometta sisäänsä. Äidit olivat leikanneet lastensa suosikkileluja auki ikävän hajun alkuperää selvittääkseen. Useista puruleluista on avatessa löytynyt mustaa hometta. Home on kertynyt kirahvien sisälle mahdollisesti vauvan kuolan kulkeuduttua pienestä reiästä lelun sisälle.

Lasten purulelut tulisi puhdistaa säännöllisesti. Sophie la Girafen amerikkalaistiedottaja Laurie Schraenen mukaan luonnonkumista valmistetun lelun puhdistusohjeita tulee noudattaa tarkasti.

Kirahvin sisään ei saa päästä vettä, joten puhdistaminen suoritetaan pintaa pyyhkimällä. Sophie la Girafe -leluja on valmistettu 55 vuotta, ja lasten turvallisuus on lelutehtaan pääprioriteetti, tiedottaja kertoo. Monet äidit ovat päätyneet heittämään suosikkileluja roskikseen oksettavan löydön jälkeen.