Autopilotilla toimivat lentotaksit ilmaan ehkä jo tänä vuonna

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Airbus on esitelly viimeisimmän hankkeensa Münchenissä järjestetyssä digitaalisen teknologian tapahtumassa. Yhtiö aikoo testata jo tänä vuonna itsestään lentäviä lentokoneita. Kulkuvälineet toimivat taksien tavoin, ja asiakas voi tilata autopilotilla toimivan lentokoneen kotiovelle älypuhelimella.

Airbusin lentävät taksit ovat nimeltään CityAirbuseja. Futuristiselta kuulostava hanke on tarkoitus tulla testattavaksi jo tämän vuoden lopulla. Itsestään lentävien lentokoneiden avulla yritetään muun muassa helpottaa maantieruuhkia ja vähentää saasteita. Lentokoneen prototyyppiin mahtuu kerrallaan yksi matkustaja.

Airbusin toimitusjohtaja Tom Endersin mukaan sata vuotta sitten ihmiset siirtyivät liikkumaan maanteiden lisäksi maan alle. Nyt ihmiset voivat siirtyä liikkumaan taivaalle, jonne ei tarvitse rakentaa erikseen siltoja tai teitä, Daily Mail raportoi.

Yhtiö panostaa nyt Uudenlaisten kulkuvälineiden valmistamiseen. Ilmataksit ovat ensin lentäjien kuljettamia, mutta käytännön vakiinnuttua tekoäly hoitaa lentämisen ihmisen puolesta.