Chilit pidentävät elinikää – tuhoavat jopa syöpäsoluja

Lifestyle Ruoka Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan chilipaprikoiden syömisellä on myönteisiä vaikutuksia ihmisten elinikään. Säännöllisesti chiliä syövät elävät peräti 13 prosenttia muita pidempään. Tutkimukseen osallistui 16.000 täysi-ikäistä aikuista.

PLoS Onen julkaisemassa tutkimuksessa kerrotaan, että säännöllisesti chiliä ruokavaliossaan käyttävät elävät huomattavasti pidempään kuin he, jotka välttelevät polttavaa ruoka-ainetta aterioissaan.

Chilillä on runsaasti terveysvaikutuksia, ja sen on oletettu tuhoavan jopa rintasyöpäsoluja. Lisäksi chili auttaa laihduttajia painonpudotuksessa.

Chilin syöminen saattaa aiheuttaa fyysistä kipua, vaikka vahinkoa ei tapahdu. Chilin syöminen vapauttaa elimistöön endorfiineja, eli mielihyvähormoneja. Chilin tulisin osa on hedelmän keskellä olevassa valkoisessa seinämässä.