Älä syö tätä tuttua hedelmää aamupalalla – vaikuttaa kuin makeiset!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Banaani on yksi suosituimmista hedelmistä, koska se on niin helppo kuljettaa mukana ja nauttia aamiaiseksi tai välipalaksi missä tahansa. Nyt ravintoneuvoja on kuitenkin paljastanut, että linjoistaan tai jaksamisestaan huolehtivan ihmisen ei kannattaisikaan missään nimessä syödä banaania aamiaiseksi.

Ravintoneuvoja Daryl Gioffre kertoi Byrdie-sivuston mukaan, että ihmisten tulisi karsia banaani pois aamiaispöydästään. Banaani on huono aamupala sen ravintosisällön ja runsassokerisuuden vuoksi. Banaani vaikuttaa sokeripitoisuuden takia ihmisen elimistöön ja ruoansulatukseen samalla tavalla kuin makeiset ja alkoholi.

Daryl Gioffre kertoi, että banaanin sisältämä sokeri alkaa käymään elimistössä samalla tavalla kuin alkoholi, ja muuttuu kehossa hapoiksi, joka lopulta tukkii ja hidastaa ruoansulatusta. Banaanin sokeripitoisuus on myös niin suuri, että se vaikuttaa ihmisen kehoon samalla tavalla kuin makeiset tai suklaa. Ensin ihminen voi tuntea itsensä pirteäksi ja saada energiapiikin, mutta lopulta verensokeri laskee nopeasti ja henkilö tuntee olonsa entistä väsyneemmäksi ja nälkäisemmäksi.