iPhonen laturijohto oli sytyttää tulipalon Helsingissä: ”Käry nousi ja muovi oli sulanut”

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme taannoin Applen iPhone ja iPad -laitteiden poikkeuksellisen heikkolaatuisista laturijohdoista, jotka ovat nousseet jo maailmanlaajuiseksi someilmiöksi. Applen alkuperäiset Lightning-latausjohdot nimittäin rispaantuvat rikki huomattavan helposti jo aivan tavallisessa käytössä.

Nyt Suomessa on saatu osoitus siitä, että rispaantunut johto on vaarallinen. Helsinkiläinen nainen huomasi nimittäin tänään iltapäivällä, että hänen sohvansa käsinojalla latauksessa olleen matkapuhelimen juuresta nousee savua.

Lähempää katsottaessa selvisi, että iPhone 6S -puhelimen alkuperäisen latausjohdon juuressa kärysi ja muovi oli jo alkanut sulaa. Kaikeksi onneksi tilanne huomattiin nopeasti ennen kuin muovi, sohva tai sillä olleet tavarat syttyivät tuleen.

– Oli se kieltämättä pelottavaa. Mietin, että mikä haisee sähköpalolle. Vähän aikaa ihmettelin ja näin, että savu nousi puhelimen luota. Aattelin ensin, et palaako puhelin. Nykäsin johdon äkkiä irti. Se oli puhelimen alkuperäinen johto, Staralle kerrottiin kuvan kera.

Applen laitteiden aktiivikäyttäjät ovat jo kauan sitten siirtyneet käyttämään laitteissaan muiden valmistajien johtoja, jotka kestävät usein merkittävästi paremmin kuin Applen alkuperäiset johdot. Nykyisin tarvikejohdoissa on laaja valikoima erilaisia johtoja, joista laadukkaimmat kestävät tehokäyttöä huomattavan hyvin.