Uber yhdistettiin Google Mapsiin – toimii myös Helsingissä!

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Taksimaailman mullistanut Uber on ollut Suomessa vastatuulessa, kun viranomaiset ovat pitäneet sitä laittomana ja ovat siten pyrkineet hidastamaan vääjäämätöntä kehityskulkua. Nyt Uber ja Google ovat julkistaneet uudenlaisen yhteistyön, jossa Uber-kuljetuksen voi varata suoraan karttasovelluksesta.

Google Maps, Uber

Googlen ja Uberin tiedotteessa ei puhuttu Suomesta mitään, mutta Stara testasi asiaa tänään ja huomasi yhdistetyn palvelun toimivan jo nyt myös Helsingissä. Pääkaupunkiseudulla Uberin tilaaminen onnistuu siis nyt ja jatkossa myös suoraan Google Mapsin kautta, vaikka kätevästi se toki onnistuu myös Uberin omasta sovelluksesta. Googlen kartta näyttää nyt myös autojen sijainnin reaaliajassa.

Kuljetuksen tilaaminen onnistuu kätevästi, sillä heti reittiä tarkastellessa Googlen sovellus ehdottaa Uberin tilaamista suoraan sovelluksesta. Kaiken lisäksi ensimmäisestä kyydistä saa aluksi 10 euron alennuksen. Reittikartan yläpuolelle eri kuljetusvälineiden joukkoon on tullut Uberille oma ikoni, joka kertoo myös arvioidun matka-ajan.