Verta ja viiniä! Game of Thrones -teemabaari avattiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skotlantiin on avattu George R.R. Martinin suosituista fantasiakirjoista ja niihin perustuvasta HBO-sarjasta inspiraationsa saanut baari. Edinburghissa sijaitseva Blood and Wine, eli Verta ja viiniä, on Game of Thrones -teemainen pop up -ravintola.

The Pop Up Geeks -ryhmän perustustaman baarin tarjoilemat juomat ja ruoat ovat saaneet innoituksensa kirjojen ja tv-sarjan maailmasta. Tarjolla on niin Myrilaista tuliviiniä, Sansan sitruunakakkua kuin sarjassa Ser Gregor Cleganea esittävän islantilaisen Hafþór Júlíus Björnssonin omistaman panimon Icelandic Mountain -vodkaakin.

Myös ravintolan keskiaikaistyylinen sisustus on kuin suoraan Game of Thronesin maailmasta. The Pop Up Geeksin perustajiin kuuluvan Linden Wilkinsonin mukaan monet rekvisiitasta ovat samojen tahojen valmistamia, kuin tv-sarjan vastaavat.

– Käytimme paljon aikaa taustatyöhön. Esillä olevat miekat ja haarniskat ovat The Knight’s Vault -asesepän tekemiä ja luiset tuoppimme ovat tv-sarjalle rekvisiittaa luovan Abbeyhornin valmistamia, Wilkinson kuvailee Buzzfeed-sivustolle.

Blood and Wine sijaitsee Daylight Robbery -ravintolan alakerrassa. Se on auki keskiviikkoisin ja torstaisin helmikuun loppuun saakka.