Näitä asioita ihmiset katuvat eniten – eri ikäiset vastaavat!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset joutuvat välillä katumaan elämässään tehtyjä tekoja ja tekemättä jääneitä asioita. Varsinkin vanhukset kertovat usein haastatteluissa, että eniten heitä jää harmittamaan elämässään se, että he eivät toteuttaneet omia unelmiaan tai matkustelleet. Nyt Glamour-lehti kysyi eri-ikäisiltä ihmisiltä mitä he katuvat tällä hetkellä.

Glamour Magazine on lisännyt YouTube-kanavalleen videon, jossa haastatellaan ihmisiä viisivuotiaista aina 75-vuotiaisiin saakka. Jokaiselta kysytään sama kysymys: ”Mitä asiaa kadut eniten?”. Jokaisella on asiaan arvatenkin hieman erilainen näkökulma ja vastaus.

Lapset katuivat eniten perheelleen suuttumista tai huonoa käytöstä. Nuoret aikuiset ja aikuiset katuivat sitä, että he eivät ottaneet koulua tosissaan tai tavoitelleet omaa unelma-ammattiaan nuoremmalla iällä. Keski-ikäisistä moni vastasi, että he eivät kadu tai eivät ainakaan haluaisi ajatella katuvansa mitään.

Vanhuksilla oli monia asioita, joita he katuivat. He katuivat esimerkiksi sitä, että he tekivät väärän uravalinnan, antoivat liikaa väärille ihmisille anteeksi, eivät kuunnelleet tarpeeksi itseään tai murehtivat olevansa huonoja vanhempia lapsilleen.