Nyt tuli vakava varoitus! Sormenjäljet saa kopioitua valokuvista

Digi Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ihmiset saavat nykyisin katsella toistensa valokuvia enemmän kuin koskaan aiemmin ihmiskunnan historian aikana. Takavuosina oli tapana selata valokuva-albumia ja muistella menneitä. Nykyisin kuvia julkaistaan koko maailman katsottavaksi jo sekunteja niiden ikuistamisen jälkeen.

Ihmisten kasvokuvien lisäksi kiinnostuksen kohteeksi ovat nousseet kuvissa näkyvät sormenpäät. Esimerkiksi rauhanmerkkiä näyttävät henkilöt saattavat joutua hakkereiden uhriksi, mikäli kuva on julkaistu nettiin korkearesoluutioisena.

Japanin National Institute of Informaticsin työntekijä Isao Echize sanoo, että mikäli sormenjäljen kopioiminen onnistuu kuvasta, on sen pohjalta helppo luoda kopio. Sormenjälkien avulla voi olla mahdollista käyttää toisen henkilön älylaitteita ja jopa avata asuntojen lukkoja. Tech Insiderin julkaisemalla videolla näytetään esimerkkiä sormenjäljen kopioimisesta.

Toisin sanoen, mikäli hakkerit eivät ole aiemmin onnistuneet kopioimisessa, antaa video heille viimeistään nyt erinomaiset ohjeet toimintaan. Valokuvissa tulee kuitenkin olla erittäin tarkka resoluutio sekä juuri oikeanlainen valaistus. Sormenjälkien kopioimista voidaan tulevaisuudessa estää sormiin kiinnitettävien tarrojen avulla.

Hackers can now steal your fingerprints from photos.

Publié par Tech Insider sur mercredi 25 janvier 2017