Suihkussa ei saisi käydä joka päivä – ikäviä terveysvaikutuksia elimistöön

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Omasta henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen on tärkeää, mutta nyt tutkijat ovat kuitenkin huolissaan siitä, että ihmiset pesevät itseään liiankin usein. Tutkimuksen mukaan joka päivä suihkussa käyminen voi heikentää ihmisen vastustuskykyä, sekoittaa ruoansulatuksen ja vaikuttaa jopa sydämeen.

Liian usein ja huolellisesti peseytymisellä on todettu olevan ihmisten terveydelle haittaa. Joka päivä suihkussa käyminen vahingoittaa ihmisen omaa bakteerikantaa ja mikrobistoa, mikä voi johtaa esimerkiksi aknen puhkeamiseen. Ihmisten henkilökohtainen mikrobisto on jokaiselle elintärkeä ja sen vahingoittaminen voi johtaa jopa sydämen pysähtymiseen.

Tutkimukset ovat Daily Mail -lehden mukaan osoittaneet, että joka päivä suihkussa saippualla ja shampoolla peseytyminen poistaa ihosta ja hiuksista liikaa luonnollisia bakteereja ja mikrobistoa. Jokapäiväinen mikrobiston poistaminen iholta voi johtaa vastustuskyvyn heikkenemiseen, ruoansulatusongelmiin ja jopa sydämen toimintaan.