Facebook kopioimassa Snapchatin suositun ominaisuuden

Digi · Tim Isokivi

Snapchat-sovellus nousi suosioon pitkälti Tarinat-ominaisuuden ansiosta. Myöhemmin täysin samanlainen ominaisuus ilmaantui myös kuvasovellus Instagramiin.

Tarinoiden kopioiminen Instagramiin osoittautui menestykseksi, sillä kuvasovelluksessa niillä on yli 150 päivittäistä käyttäjää. Nyt Tarinat ovat Techcrunch-sivuston mukaan tekemässä tuloaan myös Facebookiin. Yhteisöpalvelun Tarinat ei juurikaan eroa Instagramin vastaavasta.

Aivan kuten Snapchatissa ja Instagramissa, jaetut videot ja kuvat häviävät 24 tunnin sisällä. Tarinat ovat toistaiseksi käytössä vain irlantilaisille Facebook-käyttäjille. Yhteisöpalvelu on tässä vaiheessa ilmoittanut lähinnä kokeilevansa ominaisuutta, mutta tarkoituksena on että Tarinat saapuisivat lähikuukausien aikana myös muiden maiden Facebook-käyttäjille.