Australialaiset alkoivat kerätä myrkkyhämähäkkejä – huolestuttava syy

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australiassa on lukematon määrä maailman myrkyllisimpiin eläimiin kuuluvia liskoja, käärmeitä, hämähäkkejä ja hyönteisiä. Yksi myrkyllisimmistä hämähäkeistä on funnel web, eli tunneliverkkohämähäkki. Nyt kansalaisia pyydetään keräämään myrkkyhämähäkkejä.

Australian Reptile Park on julkaissut videon, jolla nähdään myrkyllisen hämähäkin kiinni ottaminen. Hämähäkin myrkky käytetään hämähäkinpuremaan ja vastamyrkyn valmistamiseen. Videolla muistutetaan, että hämähäkkien kiinni ottaminen vaatii oikeanlaisen tavan, eikä ihmisten kannata saattaa itseään vaaraan.

Hämähäkki pannaan pitkulaiseen purnukkaan erillisen tikun avulla. Sen jälkeen hämähäkit voi toimittaa erilliseen keräyspisteeseen lypsettäviksi. Samaan aikaan kun Suomessa valitetaan kylmästä säästä, metsästetään Australiassa erittäin myrkyllisiä hämähäkkejä. Ehkäpä se kylmä sää ei olekaan niin paha asia…

A MUST WATCH! It's funnel web season but instead of killing them, we need the public to catch them so they can be a part of our venom milking program! Here, Tim Faulkner explains how to safely catch funnel webs. We need spiders to keep saving lives, for a list of our drop-off points head to http://bit.ly/SpiderDropOffPoints*PLEASE NOTE – only responsible adults should catch funnel webs to assist the program

Publié par The Australian Reptile Park sur dimanche 22 janvier 2017