Sotaelokuvien klassikko julkaistaan videopelinä

Pelit · Tim Isokivi

Vietnamin sotaa kaunistelematta kuvaillut Ilmestyskirja. Nyt lukeutuu elokuvien kiistattomiin klassikoihin. Nyt vuonna 1979 ilmestyneen eeppisen sotaelokuvan pohjalta ollaan työstämässä videopeliä.

Elokuvan ohjaaja Francis Coppola ilmoittanut olevansa mukana suunnittelemassa Apocalypse Now -peliä. Sitä työstävän tiimin jäsenet ovat tuttuja muun muassa The Witcher, Fallout: New Vegas, Neverwinter Nighs 2 ja Far Cry -peleistä.

– Neljäkymmentä vuotta sitten aloin työstämään henkilökohtaista taide-elokuvaa, jonka toivoin vaikuttavan useisiin sukupolviin. Tänään liityn uusien hurjapäiden joukkoon, jotka haluavat tehdä interaktiivisen version Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta, Coppola kuvaili.

Roolipeliksi kuvaillussa pelissä pelaaja asettuisi elokuvan päähenkilön, Benjamin Willardin kenkiin. Hänen tehtävänään on murhata eversti Kurtz, jota näytteli valkokankaalla Marlon Brando.

Pelaajan valintojen kerrotaan vaikuttavan vahvasti juonen etenemiseen. Pelin tyylilajia on myös kuvailtu perinteisen sotapelin sijaan selviytymiskauhuksi. Apocalypse Now -peliin kerätään rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivustolla.