Raskaana oleville istumapaikka bussista – nyt sovelluksen avulla!

Digi · Terhi Piiroinen

Viimeisillään raskaana olevat naiset eivät välttämättä jaksa seistä pitkiä aikoja kerrallaan. Etenkin liikkuvassa linja-autossa tai junassa seisoskeleminen saattaa olla tuskallista. Harva kuitenkaan antaa istumapaikkaansa sitä tarvitsevalle.

Lontoon ruuhkissa on nyt käytössä sovellus nimeltään Babee on Board, jonka tarkoituksena on herätellä kännykkänsä näyttöjä tuijottavia matkustajia. Heidän puhelimensa näytölle ilmestyy Bluetooth-yhteyden avulla lähetetty viesti, jossa kerrotaan raskaana olevan naisen etsivän itselleen istumapaikkaa lähistöltä.

Raskaana olevan naisen pyyntö lähetetään 4,5 metrin säteelle. Sovelluksia on ladattavissa kahdenlaisia, eli omansa istuinpaikkaa tarjoaville ja tarvitseville. Toistaiseksi applikaatio on saatavilla ainoastaan iOS-laitteille, mutta yhtiö suunnittelee sen julkaisemista myös Androidille, Daily Mail uutisoi.