Lentoemäntien upea tyyli – näin se on muuttunut vuosien varrella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on noin 2.500 lentoemäntää ja stuerttia. Ensimmäiset lentoemännät palkattiin brittiläisen Daimler Airwaysin palvelukseen vuonna 1922. Sittemmin lentomatkustajien hyvinvoinnista ja turvallisuudesta vastaavia henkilöitä on ollut jokaisen lentoyhtiön palveluksessa.

Matkailusivusto Condé Naste Traveler on julkaissut videokoosteen, jossa nähdään lentoemäntien tyyliä eri vuosikymmenten varrella. Matkustamossa työskennelleiden naisten univormut ovat muuttuneet trendien mukaan ja peilanneet kulloinkin suosittuja muoti-ilmiöitä. Esimerkiksi 80-luvun lentoemännillä oli perinteisesti runsaasti meikkiä. Tulevaisuudessa lentoemännät saatetaan korvata roboteilla.

Lentoemännille on asetettu erilaisia vaatimuksia työhön palkkaamisen perusteeksi. Heillä tulee olla asiakaspalvelukokemuksen lisäksi sujuva kielitaito, tarpeeksi pituutta ja hyvä näkö. Lentoyhtiöt kouluttavat lentoemäntiä ja vaatimukset koulutukseen pääsemisestä vaihtelevat yhtiöittäin.

100 Years of Flight Attendant Uniforms

Watch the evolution of flight attendant uniforms over the past century, from the bright and groovy 60s to the modern styles of 2017. http://cntrvlr.co/48BO1z7

Publié par Condé Nast Traveler sur mercredi 25 janvier 2017