Suomen poliisilta turhautunut ulostulo: ”Olisi helpompaa lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime vuosina törmätty yhä useammin tilanteeseen, jossa verkossa toimivat huijarit ovat onnistuneet saamaan rahat olemattomista tuotteista. Nettihuijauksia on monia muitakin, ja nyt poliisi näyttää kyllästyneen loputtomalta tuntuvaan rikosmäärään.

– Välillä nettihuijaukset ovat niin tökeröitä, että olisi helpompaa kaikkien kannalta, jos rahat annettaisiin suoraan vaikkapa hyväntekeväisyyteen. Monet järjestöt saisivat rahalla paljon hyvää aikaan sen sijaan, että ne sujahtavat petostelijan taskuihin ja sitten koko tapaus poliisin pöydälle, Suomen poliisi toteaa Facebookissa.

Nettihuijauksessa ei edes ole aina kyseessä rikos, jos ostajalta on jäänyt ostohetkellä jokin tärkeä niin sanottu pienellä präntätty huomaamatta. Esimerkiksi euron tuotteita myydään aktiivisesti varsinkin sosiaalisessa mediassa, mutta jotkut eivät ymmärrä, että kyseessä on huijaus. Poliisi kehottaa käyttämään tervettä järkeä.

– Vanhan sanonnan mukaan ilmaisia lounaita ei ole olemassa; maksun aika koittaa tavalla tai toisella. Samaa voisi sanoa älypuhelimista ja muista merkkituotteista. Rehellistä viikkoa!