Kodin yllättävät bakteeripesät – näitä moni ei ymmärrä siivota

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni siivoaa kotinsa aina samalla tyylillä. Siivoukseen kuuluu tiskien peseminen, imurointi, pölyjen pyyhkiminen, lattioiden pesu ja välillä myös esimerkiksi ikkunoiden peseminen. Kodissa piilee kuitenkin muutamia ongelmallisia bakteeripesiä, joita harva muistaa säännöllisesti siivota.

Daily Mail -lehdessä paljastettiin, että moni ihminen ei siivoa kotonaan koskaan tiettyjä esineitä ja paikkoja, jotka kuitenkin keräävät suuren määrän bakteereja.

Paljon bakteereja keräävien esineiden joukossa oli muun muassa hiusharjat, hammasharjojen pidikkeet, ruokakassina käytetyt kangaskassit, ovien ja lipastojen kahvat ja puhelimet.

Harva muistaa puhdistaa puhelintaan, jonka näyttö kerää todella paljon bakteereja eri paikoista, joissa sitä on kuljetettu mukana. Myös valojen katkaisijat tulisi muistaa säännöllisesti desinfioida koska niitä kosketaan päivitäin, mutta niitä muistetaan harvemmin pyyhkiä. Purkkien ja tölkkien avaajat keräävät myös yllättävän suuren määrän bakteereja.