5 kehoa lämmittävää ruokaa – nämä auttavat palelemiseen

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Talvisin kylmillä pakkaskeleillä ihmiset voivat kokea olevansa kylmissään, mikä onkin täysin normaalia. Osa ihmisistä voi kuitenkin alkaa palelemaan todella helposti, mikä voi johtua heidän ruokavaliostaan. Ihmisten tulisi kylmillä säillä kiinnittää enemmän huomiota siihen, että he syövät lämpimiä ruokia ja aterioita, jotka lämmittävät myös raaka-aineidensa puolesta kehoa sisältäpäin.

Elite Daily -sivuston mukaan aina palelevien ihmisten tulisi syödä makeita, happamia ja suolaisia ruokia, ja vältellä kitkeriä, kevyitä ja kylmiä aterioita. Ihmisten kannattaa talvisin varmistaa, että he saavat tarpeeksi proteiinia ja rautaa, joita saa esimerkiksi lihasta, linsseistä, soijasta ja tofusta.

Vitamiinipitoisia sitrushedelmiä tulee suosia talvisin, koska niissä olevat vitamiinit auttavat ruoan tärkeitä ravinteita imeytymään. Hyvät hiilihydraatit kuten bataatti, täysjyväpasta ja perunat vievät enemmän elimistöltä energiaa niiden sulattamiseen kuin paljonko niissä itsessään on kaloreita, minkä vuoksi ne lämmittävät kehoa.

Lämpimät keitot ovat myös talvella hyviä vaihtoehtoja, minkä lisäksi kirkastettu voi eli ghee kannattaa ainakin talvisin lisätä omaan ruokavalioon. Gheetä voi lisätä ruokiin ja leivän päälle, ja se pitää kehon lämpimänä ja tasopainoisena pitkään.