Kaltoinkohdeltu tiikerinpentu pelastettiin sirkuksesta – karmaiseva näky

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sirkukset ovat kautta aikojen kohdelleet villieläimiä kaltoin, ja viime vuosina villieläinten käyttäminen onkin ollut sirkuksissa rajussa vastatuulessa. Parhaillaan verkossa kuohuttaa ja ihastuttaa tapaus, jossa sirkuksesta pelastettiin yhdeksänkuukautinen Aasha-tiikerinpentu.

Aasha painoi pelastushetkellä vain 15 kiloa, minkä verran tiikeri tavallisesti painaa kolmikuisena pentuna. Tiikerin pelasti In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Center, jonka perustaja Vicky Keahey sai tiedon kaltoinkohtelusta viranomaisilta, jotka olivat nähneet pennun sirkuksessa ja huolestuneet sen tilasta, The Dodo uutisoi.

Tiikerinpentu siirrettiin eläinsuojelujärjestön hoiviin, jossa se alkoi hiljalleen kuntoutua. Sillä havaittiin aliravitsemuksen lisäksi muun muassa koko vartalon kattanut silsa, josta oli syntynyt myös verta vuotavia haavoja. Pennusta löytyi myös haavoja, jotka olivat ilmeisesti syntyneet suuremman tiikerin puremista. Hoito auttoi, ja nykyisin Aasha on terve ja iloinen tiikerinpentu.

In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Center
In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Center