Mitä teet suihkussa? Tämä 90 sekunnin rutiini sinun pitäisi tehdä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kokee varhaiset aamuherätykset vaikeina ja yrittää herättää oman mielensä ja kehonsa suihkulla ja isolla kupillisella kuumaa kahvia. On olemassa kuitenkin eräs suihkussa tehtävä lyhyt rutiini, joka herättää ihmisen kehon aamuisin paremmin kuin mikään muu asia.

Career Girl Daily -sivusto on julkaissut niksin, jonka nimeen muun muassa Victoria Beckham vannoo. Kuuma suihku on yksi syy siihen, että ihmiset nukahtavat nopeasti työmatkansa aikana julkisissa ajoneuvoissa. Avain heräämiseen on lyhyt suihkussa tehtävä rutiini, johon kuuluu jääkylmä vesi.

Suihkussa tulisi sivuston mukaan peseytymisen jälkeen suihkuttaa itseensä kylmintä mahdollista vettä puolen minuutin ajan. Tämän jälkeen suihkutetaan lämmintä vettä puoli minuuttia, minkä jälkeen suihku käännetään vielä kerran puolen minuutin ajaksi kylmimmälle mahdolliselle lämpötilalle.

Rutiini ei missään mielessä tunnu mukavalta, mutta se palkitsee myöhemmin. 1,5 minuuttia kestävä epämukavuus herättää kehon ja mielen, antaa energiaa, vilkastuttaa verenkiertoa, vahvistaa vastustuskykyä ja tehostaa rasvanpolttoa.