Sampo Kaulanen huomasi: ”Nuoret eivät enää osaa käyttää sähköpostia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologinen kehitys on muuttanut ihmisten välistä viestintää kautta aikojen kerta toisensa jälkeen, eikä kehitys jatkossa ainakaan hidastu. Monet ovat huomanneet kuinka parin viime vuoden aikana sähköpostin käyttäminen ja merkitys ovat vähentyneet merkittävästi – varsinkin nuoremmissa ikäluokissa.

Pikaviestimet ja sosiaalinen media ovat vieneet sähköpostin paikan viesinnässä yhä useammalla ihmisellä. Sähköpostin merkitystä on rapauttanut erityisesti roskapostin hallitsematon määrä ja sen hitaus verrattuna pikaviesteihin. Tilalle ovat astuneet muun muassa WhatApp, Snapchat ja Facebookin Messenger. Nyt myös Suomen suosituin kyläkauppias, Jounin Kaupan Sampo Kaulanen, on huomannut saman asian.

– Havainto nuorisosta. Ne ei ossaa enää käyttää s.postia! Snapchatissa törmänny monesti tähän samaan ilmiöön. On kyse arpavoitosta tai vaikka tuosta haasteen lähettämisestä niin vastaus on ”ei ossaa laittaa sähköpostia”, Sampo Kaulanen kirjoitti.

Sähköposti on parhaillaan kokemassa kirjepostin kohtalon, kun jo muutaman vuoden päästä täysi-ikäistyy sukupolvi, joka ei ole välttämättä koskaan käyttänyt sähköpostia. Parhaillaan käydäänkin keskustelua siitä pitäisikö jokaisella olla sähköpostitili ja -osoite, vai onko tomu laskeutumassa koko viestintäformaatin päälle jo seuraavan vuosikymmenen aikana.