Ei herkimmille kuskeille! Tältä skootteriajelu näyttää Ho Chi Minhissä

Autot Matkailu · Tim Isokivi

Monissa Aasian maissa skootterit ovat tärkeä osa paikallista liikennekulttuuria. Niitä saattaa liikkua suurkaupunkien vilkkailla kaduilla runsaammin, kuin henkilöautoja tai polkupyöriä.

Tuore Youtube-video näyttää, kuinka kaoottista skootterilla ajaminen voi pahimmillaan olla Vietnamin Ho Chi Minhin kuapungissa. Kuljettaja kaahaa pitkin katuja muiden skoottereiden ja autojen seassa tavalla, joka voi vaikuttaa suomalaiseen liikenteeseen tottuneelle vähintäänkin hurjalta.

Miljoonakaupungin sykkeessä kevyellä ja pienellä skootterilla päästään liikkumaan paikasta toiseen huomattavasti autoa nopeammin. Videon otsikossa väitetään, että ajaminen ei ole todellisuudessa niin pelottavaa kuin se saattaa näyttää.