6 tervettä tapaa selvitä parisuhteen päättymisestä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juuri päättyneestä parisuhteesta voi olla vaikeaa päästä yli varsinkin silloin jos on itse panostanut suhteeseen ja ero on tullut toisen ihmisen päätöksestä. Itkeminen, suklaan ja jäätelön syöminen sekä alkoholi voivat autta monia pääsemään erosta yli, mutta keinoja on myös muitakin.

Elite Daily -sivusto listasi parhaat keinot päästä yli vaikeasta erosta.

1. Kirjoita

Ajattele eroa ja siihen johtaneita syitä kriittisesti ja kirjoita ne omien tuntemuksiesi kanssa ylös paperille. Asioiden jäsentäminen ja järkeily voivat auttaa omaa mieltä toipumaan erosta nopeammin.

2. Ystävät

Ympäröi itsesi hyvillä ystävillä ja tee heidän kanssaan hauskoja suunnitelmia. Saat huomata nopeasti, että elämässäsi on paljon rakkautta ja hyviä ihmisiä ilman kumppaniakin.

3. Televisiosarja

Uppoudu jonkin hyvän uuden televisiosarjan pariin. Hauska viihde vie ajatukset tehokkaasti erosta pois.

4. Kuntosali

Itsensä kehittäminen ja treenaaminen ovat monille hyviä tapoja selviytyä erosta ja saada oma itsetunto jälleen kohoamaan.

5. Uusi suhde

Anna itsellesi lupa kehittää uusia tunteita uusia ihmisiä kohtaan. Ihastuminen auttaa monia eron jälkeen jo senkin vuoksi, että se muistuttaa henkilöä siitä, että hän on kykenevä rakastumaan uudelleen.

6. Hyväksy myös huonot päivät

Välillä vanha kumppani ja mennyt suhde voi tulla tietyissä tilanteissa yhä omiin ajatuksiin ja saada mielen apeaksi. Tämä on normaali osa eroprosessia, joka ihmisen tulee vain hyväksyä.