Etkö laihdu vaikka kuinka treenaat? Tässä voi olla syyllinen

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa kovasti treenaavista ihmisistä voi kuntoilemisesta huolimatta kokea vaikeutta laihduttamisessa mikäli rasvanpoltto on yksi heidän tavoitteistaan. Lääkärin mukaan tämä on yleinen ongelma, koska ruokavalio merkitsee laihtumisen suhteen jopa enemmän kuin liikkuminen.

Painonpudotus tapahtuu tehokkaasti liikunnan ja hyvän ruokavalion yhdistelmällä. Moni elää kuitenkin siinä uskossa, että pelkkä treenaaminen saa pysymään hyvässä kunnossa tai pitää painon kurissa. Tämä ei pidä paikkaansa.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksissa on saatu selville, että terveellinen ruokavalio yksistään ilman liikuntaa saa ihmiset laihtumaan, mutta pelkkä liikunta ei sitä kuitenkaan tee. Painonpudotuksessa tärkeämmässä roolissa onkin siis terveellinen ruokavalio, koska ilman sitä ulkoisia muutoksia ei tapahdu siinä suhteessa kuin treenaaja voisi kuvitella.

Tutkimuksessa seurattiin koehenkilöiden painoa ja kehon rasvoja. Koehenkilöiden kahden vuoden kehityksestä saatiin selville, että kuntoilleet ihmiset olivat keränneet enemmän rasvaa kehoonsa. Tarkempaa ja terveellisempää ruokavaliota noudattaneet, mutta kuntosalilla käymisen vähemmälle jättäneet henkilöt olivat sen sijaan laihtuneet.

Tutkijoiden mukaan suuri syy liikkuvien ihmisten lihomiseen on se, että moni ylimitoittaa polttamansa kalorit ja tarvittavan energian määrän. Lääkäri ja tutkija Lara Dugas korostikin, että liikkuminen on hyväksi sydämelle, mutta ruoka parempi laihtumiselle. Kuntoilu pitää ihmisen terveempänä pidempään, mutta laihtumisen suhteen ihmisen tärkein ja tehokkain ase on oikeanlainen ravinto.